fbpx
Selecteer een pagina

je eigen kamerplant kweken?

Hoe werkt dat nou?

van zaadje naar blaadje

De kweekset

Met behulp van de Grow Your Ownn kweeksets kweek jij gemakkelijk je eigen kamerplant! De kweeksets bevatten namelijk alles wat je nodig hebt voor het kweken van je eigen kamerplant!

Wat zit er nou allemaal in onze kweeksets?

– Een leuk terracotta potje

– Twee kokostabletten

– vijf kamerplant zaden

– Een kaartje dat verwijst naar de specifieke zaai informatie op deze website!

Hoe ga je te werk?

Begin uiteraard altijd met het lezen van de specifieke zaai instructies. Deze zijn te vinden via onderstaande link in onze webshop!

Stap 1-de zaden

Als je de instructies hebt gelezen weet je inmiddels of je de zaden eerst moet weken in handwarm water alvorens dit te planten. Zo ja, start hiermee en wacht de aangegeven tijd.

Stap 2-de aarde

De volgende stap is het voorbereiden van de aarde. Doe de kokos tabletten in het potje en giet hier zoals aangegeven 200 ml water op. Roer nadat de tabletten het water volledig hebben opgenomen door de aarde om ze zorgen dat deze niet te massief is.  

Stap 3-zaaien

Nadat je de zaden en de aarde goed hebt voorbereid is het nu tijd om de zaden in de aarde te stoppen! Let hierbij goed op dat je de zaden niet te diep in de aarde stopt. 

Een vuistregel hiervoor is: stop de zaden net zo diep in de aarde als dat ze groot zijn.

Stap 4-Vocht

Om te zorgen dat de zaden goed kiemen is het belangrijk dat de aarde altijd licht vochtig is. Een tip vanuit ons is om je potje af te dekken met huishoudfolie. Dit voorkomt dat de aarde snel uitdroogt en dat je vaak water moet geven, wat we allemaal wel eens vergeten.

Het laten uitdrogen van de aarde kan resulteren in een mislukte kweek!

Stap 5-Warmte

Om te zorgen dat de zaden goed kiemen is het belangrijk dat de omgevingstemperatuur niet te laag is. Zorg er dus vooral in de winter voor dat het potje op een warme plek staat, bijvoorbeeld lekker dicht bij de verwarming. 

Stap 6-Wachten

Het grote wachten is begonnen, afhankelijk van het type zaad moet je langer of korter wachten. Dit is de natuur en hoort er nou eenmaal bij! 

Maar het zal het wachten waard zijn wanneer jij jou Grow Your Ownn voor het eerst ziet verschijnen!